Burma

 
 

Vi er to kvinder, der gerne vil bidrage med hjælp til Burma – både for at hjælpe efter cyklonen i 2008 og for at støtte de kræfter, der arbejder for demokrati i Burma.

Vi tog derfor i efteråret 2007 initiativ til at samle penge ind ved at producere en plakat, som blev solgt til fordel for munkene i de klostre i Burma, der arbejder for demokrati i deres land.

Baggrunden var, at vi i foråret 2007 rejste rundt i Burma og her blev mødt af en befolkning, der på trods af flere års undertrykkende militærdiktatur, mødte os med en utrolig imødekommenhed, varme  og venlighed. Det var en fantastisk oplevelse at få så tætte kontakter til befolkningen, og det rørte os dybt, at vi overalt blev modtaget så åbent og positivt. 

 


Billeder til plakat er taget i Burma 2007 af Gry Hal & Pernille Hanegård

Baggrund

 

Oplevelsen i Burma og den respekt det gav for befolkningen, er baggrunden for, at vi har taget initiativ til at samle penge ind til Burmas befolkning.

Vi har taget en masse dejlige og udtryksfulde portrætter af børn, voksne og ældre fra Burma. De 80 bedste af disse fotos har vi sat op på en flot plakat, som vi har solgt til fordel Burmas befolkning.

Situationen med militærdiktaturets voldsomme reaktioner mod befolkningens krav om demokrati var baggrunden for, at vi oprindeligt  besluttede at gøre en indsats for at hjælpe. Det er vores måde at sige tak på - og samtidig vores beskedne indsats for at gøre Burma, som er et ufatteligt smukt land til et land, hvor det også er godt og smukt at leve. Eftervirkningerne af cyklonen og militærdiktaturets mangel på indsats i samarbejde med FN og verdens hjælpeorganisationer har ikke gjort behovet for hjælp mindre.

Den helt ufattelige tragedie som nu har ramt Burma gennem cyklonen Nargis, og kostet så mange menneskeliv – gør at der er brug for hjælp, såvel her og nu som på længere sigt.